Kontakta oss:

Frågor & svar om mikrolån

Här får du svar på de vanligaste frågorna om snabblån hos Nanokredit. Om du inte hittar svar på din fråga här så är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på 08-590 757 00 eller via e-post info@nanokredit.se

För att låna Snabblån på mellan 1000 kr till 10 000kr krävs följande:

 • Att du är svensk medborgare mellan 20 år – 70 år
 • En årsinkomst på minst 50 000 kr före skatt
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Blir beviljad av sedvanlig kreditprövning

För att låna ett Årslån på mellan 11 000 kr till 20 000 kr krävs följande:

 • Du är mellan 20 - 65 år
 • En månadsinkomst på minst 12 500 kr per före skatt
 • Anställningsform: Fast anställd, vikariat, visstid, egen företagare eller pensionär
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Blir beviljad av sedvanlig kreditprövning

För att kunna slutföra din ansökan om snabblån måste du identifiera dig. Enklast identifierar du dig du med hjälp av E-legitimation direkt vid ansökan. Om du inte använder E-legitimation kommer du bli kontaktad av en handläggare för identifiering efter det att du skickat in din låneansökan. För dig som inte använder E-legitimation vid ansökan om smslån begär vi oftast in en kopia av ID-handling. Du får information av våra handläggare om hur du går tillväga.

Du har möjlighet att ansöka om ett Snabblån på mellan 1000 kr till 10 000 kr i upp till 90 dagar och ett årslån på 11 000 kr till 20 000 kr i 1, 2 eller 4 år. Man kan ha ett aktivt snabblån och årslån samtidigt och kombinera dessa!

Om du har ett konto i Nordea får du pengarna inom 2 timmar under våra öppettider. Om du har ett konto hos en annan bank har du pengar på ditt konto innan kl. 17.00 samma dag om din ansökan beviljas innan kl. 14.00, vid senare tillfälle nästkommande bankdag. Detta gäller våra Snabblån smslån på 1000 kr till 10 000 kr. Gällande Årslånet så tar det mellan 1-2 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

Ja, så länge du uppfyller alla våra krav så kan du ansöka om ett smslån.

Vi beviljar tyvärr inte snabblån till dig om du har en betalningsanmärkning. Mikrolån betalningsanmärkning

Du får ett preliminärt besked direkt på skärmen vid smslån ansökan. Sedan blir du normalt kontaktad inom 15 minuter under kundtjänsts öppettider med bekräftelse, via telefon eller sms.

Det går inte att förlänga låneperioden för mikrolån kvinnor och män. Därför rekommenderar vi att du noga väljer en period som stämmer mot dina förutsättningar. Men vi erbjuder lån med en löptid på upp till 90 dagar, vilket är mycket mer flexibelt än många av våra konkurrenter.

Gällande ditt snabblån så skickar vi faktura/fakturor till dig via e-post om du lämnat en e-post adress vid ansökningstillfället. I annat fall skickas en faktura/fakturor per post. Om fakturan av någon anledning inte kommit till dig inom tio dagar efter att smslånet tagits, ska du själv ta kontakt med kundtjänst.

Årslånet betalas tillbaka via autogiro. Det avtalade månadsbeloppet dras från ditt konto vid förfallodag (27:e) varje månad. På det sättet slipper du hålla reda på fakturor och långa OCR-nummer. Du kan lösa ditt lån när du vill utan att det kostar dig något extra, utöver upplupen ränta fram till den dag du vill återbetala hela ditt lån.

Vi kommer inte att kunna bevilja dig ett lån:

 • Om du inte klarar vår kreditprövning.
 • Om du har uppgett fel information.
 • Om du är yngre än 20 år eller över 70 år.

Vår kreditkontroll för en ansökan om snabblån sms-lån på 1000 kr till 10 000 kr görs via Bisnode, vilket innebär att din låneansökan blir anonym.

För Årslånen på mellan 11 000 kr till 20 000 kr görs en UC upplysning

Tyvärr inte, vi beviljar endast ett smslån i taget. Du kan ansöka om ett nytt smslån när du betalt tillbaka det tidigare lånet.

Det tar ungefär två till tre bankdagar innan betalningen har registrerats i vårt system och du får en mailbekräftelse om att vi mottagit din betalning. Efter det kan man ansöka om ett nytt lån. Om inte betalningen registrerats inom 3 bankdagar från att betalningen gjorts, ber vi dig kontakta kundtjänst. Mikrolån u-länder är en helt annan produkt och är ett sätt att hjälpa, i första hand kvinnor att starta egna företag och projekt i tredje världen.